Tässä reseptissä kuitenkin hain tällaista kultaista keskitietä eli tein tom khasta vain hiukan puraisevan version ja lisäsin suomalaisittain perunat joukkoon. Hyvää tuli ja nopeasti eli arkiruokakastiin uppoaa kevyesti sinkuille dinkkuillekin.
Tom kha -keitto pienille suille
30 min, 4 hlö
1 prk kookosmaitoa
2 tl tom yam-maustetahnaa (Spice up!)
7 siivua tuoretta inkivääriä
1/2 punainen chili
1 l kiehuvaa vettä
1 kanaliemikuutio
6 perunaa
2 pientä sipulia
5 herkkusientä
3 maustamatonta kanafilettä
10 kirsikkatomaattia
3 rkl kalakastiketta3 rkl limen (tai sitruunan) mehua
2 tl ruokosokeria
Tuoretta korianteria
Oikeaa makua antavat Kaffirlime-lehdet, sitruunaruoho ja Galang-juuri. Meillä ei sattunut olemaan näitä (aiemmin löytyi muuten pakkasesta), joten thaimaisen maun saa ilmankin.
Pilko pestyt perunat neljään tai kuuteen osaan, sipuli ja herkkusienet veneiksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta inkivääri ja chili ohuiksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet. Leikkaa kanafileet n. 1,5*1,5 cm kuutioksi.
Kaada kookosmaito kattilaan. Lisää tom yam -tahna ja inkiväärin palat (myös kaffirlimen lehdet, sitruunaruoho, galang-juuri). Kiehauta. Lisää 1 l vettä ja kanaliemikuutio. Lisää keittymään sipulit ja peruna. Anna kiehua 10 min. Lisää kanapalat, herkkusieni, chili ja tomaatit. Kiehuta 5 min tai kunnes kana ja perunat ovat kypsiä.
Tykättiin! Saatiin tosin tuhrattua yli puoli tuntia, ollaan jotenkin hitaita ruoanlaittajia :) JR
VastaaPoista:) Minun aika käsitykseni todella on niin sanotusti hyvin tiivis, minkä maalainen tämä tiivis aikakäsitys sitten lieneekin.
VastaaPoista