lauantai 28. syyskuuta 2013

Inkiväärinen uunipossu ja kasviksia

Klassisiin ruokiimme kuuluu uunissa kypsytetty possun ulkofile. Enemmän arki- kuin juhlaruoka mutta vaatii n. 1 tunnin valmistamiseen vaikkakin suurin osa siitä ajasta kuluu odotteluun. Sopii syksyyn ja on varioitavissa moneen. Tänään valmistui inkiväärihenkisenä. Toimi hyvin omenan ja timjamin kanssa.

Inkiväärinen uunipossu ja -kasvikset

30+45min, 6 hlö

Liha
500-700g pala possun ulkofilettä
1 valkosipulia
2 cm tuoretta inkivääriä
tuoretta timjamia
suolaa

Kasvikset
3 porkkanaa
5 perunaa
1 omena
1/2 fetajuusto
3 sipulia

Marinadi
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl tuoretta timjamia
2 cm tuoretta inkivääriä
1 chili
2 valkosipulia
suolaa
pippuria
2 tl hunajaa

Nosta possu huoneenlämpöön. Rouhi joka puolelle kunnolla suolaa myllystä. Sivele ronskisti possun päälle timjami, puristettu valkosipuli ja inkivääri. Anna maustua huoneenlämmössä  n. 1 h.


Pilko kasvikset: porkkana n. 2 cm palasiksi, perunat ja sipulit veneiksi, omena kuutioiksi. Tee kasvismarinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pyörittele kasvikset marinadikulhossa ja kaada vuokaan. Ripottele päälle feta.


Ruskista possu joka puolelta kuumalla pannulla rypsiöljy-voi seoksessa. Siirrä väriä saanut possu kasvisten keskelle ja asettele paistomittari paksuimpaan kohtaan keskelle. Aseta tavoitelämpötilaksi 64 astetta. Laita vuoka 175 asteiseen uuniin kunnes paistinmittari hälyyttää (n. 30-45 min). Ota possu pois ja kääri se folioon vetäytymään ennen tarjoilua. Jätä kasvikset uuniin, jos ne eivät vielä ole kypsiä.

Siivota possu tarjoilua varten n. 1 cm paksuisiin paloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti