Meillä keitto valmistui maanantain päivälliseksi siten, että sunnuntaina kärtsättiin juurekset uunissa ja maanantaina napattiin jääkaapista hellalle ja edettiin siitä ohjeen mukaan. Ruoka oli pöydässä 15 minuutissa. Sama konsti pätee myös juhliin, jos haluat vähentää itse h-illan tekemisiä. Huomaa, että annos on kohtuullisen iso. Meille riittää tästä kahdelle iltaruualle leivän kera.
Valkoinen sosekeitto 8 hlö
30-50 min1,2 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
1 prk ruokakermaa
4 naurista
2-3 porkkanaa
1 pieni bataatti
4 rosamundaa
2-3 sipulia
3 valkosipulia
1 dl oliiviöljyä/rypsiöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
timjamia tai/ja rosmariinia
- Pilko kasvikset jokseenkin samansuuruisiksi ronskeiksi paloiksi. Sipuli neljään veneeseen ja valkosipulit puoliksi.
- Sekoita isossa kulhossa öljy/t, sormisuola, pippuri ja 1-2 tl timjamia ja/tai rosmariinia keskenään. Lisää pilkotut kasvikset joukkoon ja sekoita öljyseos jokapuolelle. Kippaa öljytyt kasvikset riittävän isoon uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 250 asteessa ylätasolla 30-40 min kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet vähän väriä pintaan.
- Siirrä uunikasvikset kattilaan. Kuumenna vesi vedenkeittimessä (kahdessa erässä) ja sekoita liemikuutio/t joukkoon. Kaada kattilaan kasvisten päälle ja kiehauta.
- Ota kattila pois levyltä, soseuta, lisää kerma sekä suolaa ja pippuria maun mukaan (minä en juurikaan lisäillyt koska kasvisliemestä tuli suolaa melko hyvin ja kasvisten maku tuli kivasti esille jo näin). Kiehauta kerman kanssa. Tarjoile.
Huomaa, että perussosekeiton reseptin ja variaatioideoita löydät tästä ja kuvastakin löytyvän taivallisen sämpyläreseptin tästä.
Ja sain kommenttia, että "tuntemattomat" ei pysty kommentoimaan, löysin asetuksista kohdan, jonka kautta nyt pystyy. Kommentoikaa ja ideoikaa reseptejä ihmeessä. Ja kysykää, yritän vastata tai konsultoida taloutemme "juhlakokkia".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti