keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Superherkku omenapiirakka

Syksyn pimeneviä kynttiläiltoja odotellessa, tee jonkun ihanan padan jälkkäriksi tätä kuohkeaa ja pehmeää piirakkaa. Resepti on muunnelma erään Antin todellisen herkkupeppukaverin (vai miksikä herkkumaakarimiehiä oikein kutsutaankaan?) piirasreseptistä. Tuplaa taikinamäärä jos teet pellillsen.



Omenapiirakka


150 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 kirpeää omenaa (Granny smith tai valkoinen kuulas)

VAAHDOTA voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää jauhot hiljalleen taikinaan.
OTA SIVUUN desi taikinaa päälle laitettavaksi.
LISÄÄ taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kunnolla. Huomaa, että taikinan on tarkoitus jäädä melko löysäksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, voit jauhota sormesi jos taikina ei irtoa helposti käsistä.
KUORI ja viipaloi tai kuutioi omenat. Levitä tasaisesti piirakkapohjan päälle ja ripottele kanelia ja sokeria sekä säästetty taikina hela hoidon päälle.
LAITA uuniin ja paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia keskitasolla.


1 kommentti: