Meillä oli mökillä käytössä focaccia-vuoka, joka oli kooltaan n. 30*40 cm.
yksi satsi
4 dl vettä
20 g tuorehiivaa
3 rkl oliiviöljyä
7 dl karkeaa vehnäjauhoa
1,5 dl durum-jauhoa
1 tl sokeria
1 tl merisuolaa
Päälle esim.
keitettyä perunaa
punasipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
artisokan sydämiä
kalamata oliiveja
timjamia
rosmariinia
AINA sormisuolaa ja oliiviöljyä
- Mittaa kaikki raaka-aineet paitsi suola monitoimikoneeseen. Vaivaa 10 minuuttia.
- Lisää suola. Vaivaa vielä 5 min. Kohota tunti leivontaliinan alla.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Asettele öljyllä sivelty leivinpaperi vuokaan ja levitä taikina siihen.
- Työnnä ronskisti siivutetut/paloitellut päällysteet taikinaan siten että ne jäävät puolittain taikinan sisään ja puolittain ulos. Sivele öljyä reilusti focaccian päälle, ripottele sormisuolaa ja yrttejä päälle.
- Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja laita vuoka 25 minuutiksi paistumaan uunin keskiosaan. Anna valmiin focacciannlevätä hetki liinan alla ennen tarjoilua.
Voin todistaa että maistuu ja hyvältä!
VastaaPoistaKyllä!!!
VastaaPoista