Viikonloppuna mökille oli tulossa vieraaksi kahdeksan aikuisen ja seitsemän lapsen kööri. Arjen aloituksesta suorastaan tokkuraisena en jaksanut ennen perjantai iltaa pohdiskella lauantain tarjottavia (Enkä siis muistanut aktiivisesti kuvatakaan ruokia enkä pakahduttavan suloisia lapsia painelemassa jonossa kuopalta toiselle).
Joka tapauksessa perjantaina päädyttiin muutamaan salaattiin ja grilliherkkuihin. Toinen salaateista oli Matka+ruoka -lehdestä poimittu helppo salaatti nimeltään Tabulleh. Mauissa puhdasta lähi-itää: Sitruunaa, persiljaa ja minttua. Ei välttämättä lasten lemppari, mutta aikuisille upposi. Tehdään ehdottomasti itse toiste.
Suosittelen tätä esim. uunissakin tulevien katkarapuvartaiden tai sitruunamarinoidun kanan kanssa.
Tabulleh
15 + 30 min150g bulguria
6 kypsää tomaattia
1 sipuli
1 nippu persiljaa
1 nippu minttua
3 rkl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
- Kiehauta 3 dl vesi, johon lisäät teelusikallisen suolaa ja lorauksen öljyä. Lisää bulguria 3 dl ja anna turvota 25 min kannen alla.
- Pilko tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit.
- Sekoita kaikki ainekset bulgurin sekaan ja laita jääkaappiin ainakin hetkeksi maustumaan. Voi siis hyvin maustua kauemminkin kuin 30 min, seuraavaan päivään en kuitenkaan jättäisi vieraille tarjottavaksi. Säilyy kyllä ihan freesinä eikä mene vetiseksi.
Näyttääpä kivalta. Ja minttua ja sitruunaa, aaah!
VastaaPoistaTää oli ihanaa, saisiko myös foccacian resepetin? :)
VastaaPoistaOnline Casino Sites that Accept Crypto - ChoGiocasino
VastaaPoistaIf 카지노 you want to play at one of the best online casino sites, then 바카라 사이트 you must visit ChoGiocasino to learn 인카지노 how to make money playing your favorite casino games.