tiistai 27. elokuuta 2013

Helppo ja suussa sulava focaccia

Jenninkaisen toiveesta tässä isäni yhden leivontabravuurin resepti. Focaccia käy keiton lisukkeeksi, alkupalaksi, pastan sivuun ja erityisesti bileisiin. Tämä on kaiken lisäksi helppo resepti ja saat kehuja varmasti. Olennaista on korkeaproteiiniset jauhot ja vaivaaminen ilman suolaa.

Meillä oli mökillä käytössä focaccia-vuoka, joka oli kooltaan n. 30*40 cm.



Focaccia
yksi satsi

4 dl vettä
20 g tuorehiivaa
3 rkl oliiviöljyä
7 dl karkeaa vehnäjauhoa
1,5 dl  durum-jauhoa
1 tl sokeria
1 tl merisuolaa

Päälle esim.
keitettyä perunaa
punasipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
artisokan sydämiä
kalamata oliiveja
timjamia
rosmariinia
AINA sormisuolaa ja oliiviöljyä

  1. Mittaa kaikki raaka-aineet paitsi suola monitoimikoneeseen. Vaivaa 10 minuuttia.
  2. Lisää suola. Vaivaa vielä 5 min. Kohota tunti leivontaliinan alla.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Asettele öljyllä sivelty leivinpaperi vuokaan ja levitä taikina siihen.
  4. Työnnä ronskisti siivutetut/paloitellut päällysteet taikinaan siten että ne jäävät puolittain taikinan sisään ja puolittain ulos. Sivele öljyä reilusti focaccian päälle, ripottele sormisuolaa ja yrttejä päälle.
  5. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja laita vuoka 25 minuutiksi paistumaan uunin keskiosaan. Anna valmiin focacciannlevätä hetki liinan alla ennen tarjoilua. 



2 kommenttia: