keskiviikko 14. elokuuta 2013

Lauantai aloittaa klassisella Italian menulla

Hei ihanat!


Omaksi ja teidän iloksenne olen päättänyt alkaa kirjata meidän arjen - ja kuten nimi antaa ymmärtää silloin tällöin myös juhlan - reseptejä näkösälle.

Mikä olisikaan luontevampi kohta aloittaa bloggaamista kuin Italian kaupunki/vaellus/huvilareissu auringon kypsyttämien tomaattien, oliiviöljyjen, lekoisa mielen ja muutaman paikallisen viinilasillisen seurassa.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan pääosin makoisia ja tehokkaita lapsirumba-arjen ruokaideoita ja reseptejä pursuavaa blogia. Pyrin päivittämään uutta muutamia kertoja viikossa ihkaomien ja muiden reseptikokeilujen pohjilta. Mutta hetki vielä siis Italiassa ja lomalla.

Tässä teille alkuun kohtuullisen helppo todella klassinen Italian menu, jolla voitte yllättää rakkaanne ja läheisenne lomilta paluiden jälkeen. Ei jippoja, ei kummallisuuksia, vaan pelkkää hyvää. Aikaa menee koko menuseen n. 1,5 h.

Klassinen Italian menu

Tomaattia ja buffalon mozzarellaa (ohje alla)
Sienirisottoa ja vasikan sisäfile
Tiramisu


Menun ajoitus 

(n. 1,5 h)

Tee ensimmäiseksi Tiramisu (n. 20 min) ja laita jääkaappiin maustumaan (voi tehdä vaikka edellisenä päivänä).

Nosta lihat lämpeämään huoneenlämpöön 30 min ennen paistoa. Laita uuni lämpeämään 100 asteeseen (pitääksesi lihat lämpimänä paistamisen jälkeen).

Tee alkupala (n. 10 min) Alkuun kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan perusitalialaisia tomaattia ja buffalonmozzarellaa basilikalla, hyvällä oliiviöljyllä ja ripauksella mustapippuria ja sormisuolaa höystettynä (ohjeen löydät vaikka tästä). Olennaistahan on kypsät tomaatit ja hyvä (parasta on buffalon) mozzarella. Kuten kuvasta näkyy: aineet kasaan ja esille, ei tarvita mitään hifistelyjä.

Aloita pääruoka risoton valmistelulla. Kun olet risoton kanssa vaiheessa, jossa aloitat lisäämään lientä (kts. ohje), laita kaksi pannua kuumenemaan. Paista vasikanpihvit (tai muut lihat) kuumalla (jopa höyryävällä ja jos löytyy niin parilapannu toimii lihalle usein hyvin) pannulla, siten että molemmat puolet ruskistuvat eli n. 3 min puoli. Siirrä pannulta lautaselle ja lämpimään uuniin odottamaan tarjoilua.

Paista harricot-papuja valkosipuli-öljy seoksessa n. 5 min pyöritellen. Niiden kuulu olla rapsakoita.

Kata pöytä ja vie alkupala jo pöytään. Risotto tarjotaan suoraan hellalta, samoin kuin lihat uunista ja pavut pannulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti