Metsäsieni-pekoni pasta
30 min0,5 - 1 l metsäsieniä
4 siivua pekonia
sipuli
1 dl calvadosta tai valkoviiniä
2 dl ruokakermaa (15%)
400g Barillan no. 5 spagettia
Tuoretta persiljaa
Suolaa
Mustapippuria
- Putsaa, leikkaa tyvet ja pilko sienet reiluiksi mutta melko samankokoisiksi paloiksi. Herkkutatti kannattaa viipaloida kuten yläkuvassa (ovat kauniita näin). Paista sienistä vedet pois kuivalla (älä siis lisää öljyä) pannulla. Kaada ylimääräinen vesi pois. Laita pastavesi tässä kohtaa kiehumaan.
- Kun sienistä ei enää höyryä nestettä pois, lisää pilkottu sipuli ja viipaloitu pekoni. Paista hetki.
- Kaada calvados tai valkoviini pannulle ja kiehauta. Laita pasta veteen keittymään.
4. Lisää kerma, suola ja mustapippuri, anna porista hiljalleen kuplien liedellä muutama minuutti. Maista.
5. Nosta pasta pihdeillä pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti