keskiviikko 28. elokuuta 2013

Metsäsieni-pekoni pasta

Sieniä on vielä ainakin meidän lähimetsissä tosi nihkeästi. Tuleeko niitä - mene ja tiedä - mutta suppiksen alkuja näkyi meidän vakiopaikalla olevan ja ynnäten viime viikkojen Etelä-Suomen kostean ilmanalan niin ehkä ne sieltä vielä nousevat. Antti saalisti sieniä ja minä rohmusin viimeisiä mustikoita. Saatiin sieniä sen verran, että pastakastikkeeseen riitti ainesosia: Kanttarelleja, suppilovahveroita, herkkutatteja ja joku hapero.



Metsäsieni-pekoni pasta

30 min

0,5 - 1 l metsäsieniä
4 siivua pekonia
sipuli
1 dl calvadosta tai valkoviiniä
2 dl ruokakermaa (15%)
400g Barillan no. 5 spagettia
Tuoretta persiljaa
Suolaa
Mustapippuria
  1. Putsaa, leikkaa tyvet ja pilko sienet reiluiksi mutta melko samankokoisiksi paloiksi. Herkkutatti kannattaa viipaloida kuten yläkuvassa (ovat kauniita näin). Paista sienistä vedet pois kuivalla (älä siis lisää öljyä) pannulla. Kaada ylimääräinen vesi pois. Laita pastavesi tässä kohtaa kiehumaan.
  2. Kun sienistä ei enää höyryä nestettä pois, lisää pilkottu sipuli ja viipaloitu pekoni. Paista hetki.
  3. Kaada calvados tai valkoviini pannulle ja kiehauta. Laita pasta veteen keittymään.

4. Lisää kerma, suola ja mustapippuri, anna porista hiljalleen kuplien liedellä muutama minuutti. Maista.


5. Nosta pasta pihdeillä pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti