keskiviikko 14. elokuuta 2013

Arjen klassikko: Siskonmakkarakeitto

Meidän perheessä kaikille maistuu sissis, joka pelastaa kun aikaa ei ole liiaksi ja kaupassa ei keksi mitä tekisi. Lisäksi työssäkäyvinä vanhempina rakastamme ruokia, jotka voi pakastaa helposti. Tämä edustaa muutenkin sitä linjaa, joka keittiössämme vallitsee arkena: pääosin itsetehtyä, kohtuunopeaa, kaikille samaa, kohtuuhintaista ruokaa.



Siskonmakkarakeitossa olennaista on makkaran valinta ja liemi. Parasta siskonmakkaraa saa Hakaniemen hallin Roinisilta (josta emme sitä arkena kylläkään ikinä saa aikaiseksi noudettua vaikka tuossa naapurissa onkin). Heidän suosituksestaan kaupan hyllyltä noukimme nykyään aina Korpelan makkaraa. Lihaliemeksi usein käytetään ihan perusliemikuutiota, välillä Antti on keitellyt oman lihaliemen pakastimeen, jota hakataan sitten tähän tarkoitukseen. Näppärä välimuoto on ostaa Vian valmisliemipaketti ja pakastaa sitä kuutiossa ja heittää muutama liemen kuin liemen sekaan antamaan aidompaa makua.

Siskonmakkarakeitto 4:lle 

n. 30 min

1 pieni sipuli
1 paketti keittojuureksia
5 kiinteää perunaa
rypsiöljyä ja voita kuullottamiseen
1 paketti siskonmakkaraa
1 kynsi valkosipulia
1 ltr vettä
1 lihaliemikuutio tai pakastettua lihalientä

Pesto antaa kivan silauksen keittoon, jos sitä sattuu kaapissa olemaan. Oheen sopii myös hyvin Annan maailman helpoimmat ja parhaat sämpylät, jos into piukassa on kokkaamassa.

1. Silppua sipuli ja valkosipuli melko pieneksi. Kuori ja leikkaa kasvikset. Kasvikset kannattaa pilkkoa aina suhteessa niiden valmistumisaikaan eli perunat isoimmiksi esim. 4 osaan, porkkana ja lanttu pieniksi kuutioiksi.



2. Laita rypsiöljy ja nokare voita kattilan pohjalle ja anna voin kiehahtaa. Tällä välin laita 1 l vettä vedenkeittimeen kiehumaan. Kun voi on kiehahtanut kattilassa, kuullotta ensin hetki sipuleita, ja lisää sitten muut kasvikset saamaan hiukan väriä.


3. Sekoita lihaliemi kiehuneeseen veteen ja kaada ruskistettujen kasvisten päälle. Anna kiehua 15 min.

Kiireessä heitä kaikki kasvikset kattilaan, kaada lihaliemi päälle ja keitä 15 min.

4. Lisää siskonmakkarat. Keitä hetkonen.



5. Mausta esim. basilikalla, timjamilla, paprikalla tai chilillä.

Itse teemme yleensä tupla-annoksen ja pakastamme seuraavan maanantain iloksi tai vklo-lounaaksi toisen setin.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10320035/?claim=afxv4nazuym">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

1 kommentti:

  1. Sissis? En ole kuullutkaan! Mutta joku huippukokeistta sanoi jossain haastattelussa että sisikonmakkarakeitto on hänen lempiruokansa. Ja se on käsittämättömän hyvää. Pitääpä opettaa myös isoille pojille.

    VastaaPoista