maanantai 9. syyskuuta 2013

Tomaatti-linssikeitto

Nimi saa varmaan jo puolet yleisöstä pyörittämään silmiään. Minä kuitenkin rakastan tomaattikeittoa, linssit tuovat siihen ruokaisuutta. Tämä kuuluu sarjaan supernopea.


Kermainen tomaatti-linssikeitto

4-6:lle, 15 min

1-2 sipulia
2 valkosipulia
3 prk luomu kaltattuja kokonaisia tomaatteja (esim. Rainbow)
500 g (2 pkt) vamiita punaisia linssejä (Go Green)
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1-2 dl ruokakermaa

1 tl paahdettua paprikamaustetta
2 tl paprikamaustetta
1 tl kurkumaa
mustapippuria
chilirouhetta

SILPPUA sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota keskilämmöllä kattilan pohjalla. Lisää kaltatut tomaatit. Säästä yksi purkeista. Riko tomaatit esim. paistinlastalla kattilassa. Murenna liemikuutio joukkoon ja odota että keitto alkaa porisemaan. Pilko tomaatteja vieläkin pienemmäksi tässä vaiheessa.

KUUMENNA vesi kiehuvaksi vedenkeittimessä ja kaada säilytettyyn tomaattipurkkiin (saat näin tyhjennettyä kaiken tomaatin purkista). Hämmentele joukkoon. Lisää kerma ja mausteet ja anna porista. Maista ja lisää mausteita jos tarpeen.


5 kommenttia:

  1. Jee nam, täytyy testata!

    VastaaPoista
  2. Nami, nami. T. Ukki

    VastaaPoista
  3. Mä teen usein vastaavaa keittoa, johon laitan myös kukkakaalia ja lopuksi soseutan, niin maistuu pienimmällekin. Kookoskermalla ja currytahnalla saa vähän aasialaista vivahdetta.

    VastaaPoista
  4. Toi kookoskerma tai -maito keitoissa on kyllä hyvä idea.

    VastaaPoista