lauantai 17. elokuuta 2013

Perinteistä ja vähän erilaista pizzatäyttettä

Kuten tuossa aiemmassa pizzapohjapostauksessani totesin, meillä on aina välillä pizzaperjantai. Olemme kokeilleet erilaisia makuyhdistelmiä ja tässä niistä muutama teidän inspiraatioksenne. Italialaisen ihana perunapizza on muuten kokeilematta. Ehkä siitä joskus myöhemmin.

Jumalaisen ohuen pizzapohjan ja ihanan tomaattikastikkeen reseptit löydät täältä. Ja hei jos illanistujaisissa värkkäätte pizzaa, niin hyvä jälkkäri on helppo tiramisu.

Parmankinkku-rucola pizza

 


2-4 rkl tomaattikastiketta
1-2 herkkusientä
Kourallinen mozzarella/Emmental sekoitusta
3-4 siivua parmankinkkua
kourallinen rucolaa

1. Kippaa tomaattikastiketta pizzan keskelle ja levitä siitä pyörivin liikkein lusikalla reunoja kohti.
2. Lisää herkkusienet.
3. Lisää juustoseos. Pilko tai revi mozzarella pieneksi kuutioksi/riekaleeksi, raasta emmentalia ja sekoita ihan vaan kuivana lautasella. 4 isoon pizzaan 2 mozzarellapalloa ja 200g emmentalia.
4. Paista pizza 250 asteessa n. 10 min.
5. Lisää vasta uunista tulon jälkeen parmankinkku ja rucola.

Valkoinen ricotta-gorgonzola pizza

 


Valkosipulia
1 prk ricottaa
200 g Gorgonzolaa
Mustapippuria
Pinjansiemeniä

1. Kuullota pinajansiemenet pannulla
2. Siivuta valkosipuli ja levitä pizzapohjalle
3. Sivele ricottaa reilusti
4. Murra gorgonzolaa makusi mukaan
5. Rouhi mustapippuria päälle makusi mukaan.

Paista n. 10 min 250 asteessa.

Usein pöydässämme on myös nähty punajuuri-vuohenjuusto-pinjansiemen pizzaa, jossa punajuuri siivutetaan juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Kaiken alle tomaattikastiketta ja juustosotkua ja kaikki uuniin. Nam.

Eiliset pizzat maistuu myös pikkusieniretkeläisille metsässä ihan kylmiltään.



1 kommentti: