tiistai 20. elokuuta 2013

Jättikatkarapupasta


Taas näitä meidän perheen perusreseptejä vähän aivokuolleeseen mutta herkulliseen iltaan. Tämä jättikatkarapupasta on hyvää ja helppoa ja mielestäni vielä kohtuuhintaista valmistaa. Tähän ingressiin pitää vielä nostaa arkemme ehdoton merkkiuskollisuus: Barillan no. 5 spagetti, joka on ehdottomasti peruskaupan parasta.

Jättikatkarapupasta

4:lle, n. 30 min

1-2 pkt pakastettuja jättikatkaravun pyrstöjä (kuorittuja, jos et halua ähkiä 30 minuuttia lisää) tai ihan tavallisia isoja rapuja
300g spagettia (Barilla no. 5)
1-2 valkosipulin kynttä
1 dl valkoviiniä
50 g voita
3-4 kirsikkatomaattia (tai kaltattuja tomaatteja purkista)

Oliiviöljyä paistamiseen
Chilirouhetta
Suolaa ja pippuria myllystä
Persiljaa ja parmesaania päälle 
  1. Varmista että katkaravut ovat sulia. Nopea kikka sulattaa pakasteravut on laittaa ne 30 min likoamaan viileään (huom. ei lämpimään) veteen.
  2. Laita pastavesi kiehumaan (lisää suola, merisuola toimii hyvin). Laita spagetti keittymään kattilaan 8 minuutiksi.
  3. Laita pannu kuumenemaan ja lisää öljy. Silppua valkosipuli ja halkaise tomaatit. Kuullota valkosipuli nopeasti pannulla. Valkosipulia ei saa ruskistaa. Lisää chilirouhe ja tomaatit.
  4. Lisää valkoviini ja keitä kasaan. Lisää voi
  5. Kun spagetti on valmista,  nostele spagetti pihdeillä pannulle "kastikkeen" päälle. Näin säilytät kaikissa pasta-aterioissa pastan koostumuksen ja maun kohdillaan. Toimii mielestämme oikeasti.
  6. Lisää katkaravut ja mausta mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella persiljalla (myös basilika käy hyvin). Jos pastassa ei ole mielestäsi nestettä tarpeeksi, voit lisätä muutaman lusikallisen spagetin keitinvettä pannulle.

Tästä on tehty monta versiota ja alla kuva kuorellisilla ravuilla ja kaltatuilla purkkitomaatteilla tehdystä versiosta. Tällöin lisäät valkosipulin jälkeen pilkottujen tomaattien sijaan purkkitomaatit ja pilkot niitä pannulla hiukan. Keittele kasaan. Tykätään välillä isommille porukoille tarjoilla pastat kulhoista.

 

3 kommenttia:

  1. Varsinkin alemmassa kuvassa näyttää herkulta! Ilmankos pikkupojat ovat hullunakatkarapuihin.

    VastaaPoista
  2. Alempi kuva on napattu Symin saarella tehdystä pastasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko ja hyvä seura(!!) saa ruuankin näyttämään ja maitumaankin paremmalta!

      Poista