Tiramisu reseptihän varioi tekijänsä mukaan ja jokaisella raflalla on Italiassa oma misunsa. Minä tykkään kosteasta ja kunnon kahvisesta tiramisusta. Yleensä kotona ollaan tehty niinkin taiteellisesti kuin Mascarbone-purkin reseptin mukaan ja hyvää on tullut. Tiramisu on minusta kaikessa yksinkertaisuudessaan maan mainio isomman illanistujaisen jälkkäri, jonka voi tehdä edellisenä päivänä ja joka ei vie kauheasti aikaa eikä oikeen ole sika kalliskaan. Yksi setti riittää hyvin 8 hengelle ellei ruoki joukkoa sokerihiiriä tai jääkiekkoilijoita.
Mascarbonepurkin kyljen resepti menee menee näin:
500 g mascarpone-juustoa (yksi purkki)
4 munaa
400 g savoiardi (ladyfinger keksit)
120 g sokeria
oikeaa kaakaojauhetta
6 espressoa tai vahvaa kahvia
Italiassa googlailin reseptia kun en ulkoa osannut ja päädyin tähän Fanni & Kanelin törkeään hyvään reseptiin, johon tarvitset:
4 hyvälaatuista kananmunaa
4 rkl sokeria
400 g mascarponea
2-3 rkl jälkiruokaviiniä (esim. Vin Santo tai Sherry)
200 g tiramisukeksejä (Savoiardi)
1 dl espressoa tai vahvaa kahvia (tai enemmänkin)
75 g tummaa suklaata
3-4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
Mascarbone-vaahto
1. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset.
2. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa vaahdoksi vispilällä. Lisää Mascarbone ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Vatkaa valkuaiset kiintäksi vaahdoksi (testinä: käännä kulho ylösalaisin ja vaahto pysyy paikallaan) ja sekoita valmis vaahto keltuais-mascarbonevaahtoon.
4. Lisää joukkoon jälkkäriviini.
5. Keitä espressot valmiiksi ja laita laakealle lautaselle, samoin kuin kaakaojauhe.
Kakun kasaaminen
6. Kastele ladyfingers-keksit kunnolla espressossa, pyöräytä kevyesti kaakaojauheessa ja asettele rivistöt neliömaisen korkeareunaisen kulhon pohjalle.
7. Lisää kerros vaahtoa ja rouhi hiukan suklaata.
8. Toista toinen kierros ja ripottele päälle kerros kaakaojauhetta.
9. Laita jääkaappiin maustumaan muutamiksi tunneiksi (tai yöksi tai 15 minuutiksi)
Oli kyllä törkeän hyvää!
VastaaPoista