torstai 6. maaliskuuta 2014

Valkoinen kasvissosekeitto lapsikatraalle

Arjen pyörteessä rakkaiden ystävien näkeminen usein ainakin meillä tuppaa unohtumaan. Siksi kaikki piirit ja kerhot ovat loistavia (ja varmasti kammottavan keskiluokkaisia).

Yksillä lasten synttäreille päätimme ystäväni Annen kanssa, että yritämme nähdä joka kuun ensimmäinen torstai ilta äiti-lapset-tapaamisessa. Ruokana saa olla vaikka pakastepizzaa tai valmismaksalaatikkoa, ja koti saa olla arjen kiiltokuvamaisessa kuosissa, mutta että vain nähdään. Tänäänpä sitten näimme ekaa kertaa neljän äidin ja seitsemän lapsen kokoonpanolla. Ruokana tällä erää oli kasvissosekeittoa ja ukin sämpylöitä. Vietin samalla myös yhden päivän hiihtolomaa ja siksi oli aikaa paahtaa kasvikset uunissa.

Ja muuten oli pakko kokeilla vielä sitä Crea-kermaa kerran keitossa. Ei toiminut, peitti mielestäni kasvisten oman maun aika tehokkaasti.


Valkoinen kasvissosekeitto 

8 hlö (20+30+5 min)

800g palsternakkaa
400g rosamundaa
3 omenaa
1 iso sipuli
3 valkosipulia

Kasvismarinadi
Suolaa
Valkopippuria
Timjamia
1 dl öljyä
1 rkl hunajaa

1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
kourallinen basilikaa
3 dl kermaa

  1. Kuori ja pilko kasvikset sopivan 2 cm * 2 cm paloiksi eli isoiksi.
  2. Sekoita kasvismarinadin aineksi isossa kulhossa ja pyörittele kasviksen palaset kauttaaltaan siinä. Levitä kasvikset takaisin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa 30 min. Tämän voit tehdä edellisenä päivänä tai aamulla kuten minä tänään.
  3. Siirrä kasvikset kattilaan. Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Kaada vettä kasvisten päälle siten, että ne peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio ja kiehauta. Lisää basilika. Soseuta, lisää kerma ja mausta vielä suolalla ja valkopippurilla tarvittaessa.
  4. Tarjoile ukin superhelppojen sämpylöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti