lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lähi-itähenkinen tomaatti-kikhernekeitto

Vietimme viikko takaperin rentouttavan viikonlopun tyttöporukalla Vierumäellä. Säät olivat mahtavat, ja jotenkin leppoisasti tuli urheiltua minun mittakaavallani melkoisesti. Ruoat olivat siitä mielenkiintoisia, että meillä oli joukossamme sekä kasvissyöjä että keliakia-ruokavaliota noudattava rouvashenkilö.

Lounaaksi oli tarjolla oikein maittavaa Hannan ja Hannan kokkaamaa tomaatti-kikhernekeittoa, jonka juju oli kuullotetut maisteet ja kookoskerma, joka toi mielestäni jotenkin paremman (eli siis rasvaisemman) maun keittoon. Alla Hannan jostain lehdestä bongaama ohje.

Tässä on hauska lähi-itä henki, kun maun antaa sipulin kanssa kuullotut mausteet.



Lähi-itähenkinen tomaatti-kikhernekeitto

4 hlö (20 min)

2 salottisipulia
2 rkl öljyä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl murskattuja korianterin siemeniä
1/2 tl garam masalaa
2 prk säilöttyjä kikherneitä
800 g Mutti-purkkitomaatimurskaa
1 tl ruokokidesokeria
1 tl merisuolahiutaleita
3-4 dl vettä
2 dl kookoskermaa





Koristeeksi tuoretta korianteria ja manteleita

  1. Silppua sipuli pieneksi, kuullota hetki öljyssä kohtuullisella lämmöllä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kuullota.
  2. Lisää valutetut kikherneet ja purkkitomaatit, sokeri, suola ja vesi. Kiehuta 15 min. Lisää kookoskerma ja kiehauta uudelleen.
  3. Koristele korianterilla ja manteleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti