keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Miinuspäivän lämmikettä wienerleikkeestä ja kaprismuussista

Tervehdys pitkästä pitkästä aikaa. Napattiin kaupan tarjouksesta possun ulkofileklöntti ja siinä mietittiin, että mitäs kaikkea siitä voisi sitten taikoa. Possua on aika vähän pyörinyt missään moderneissa ohjeissa aasialaisia wokkeja lukuun ottamatta. Meille tuli mieleen nyt ensiksi Antin lapsuuden ihastus luumu-possurullat mutta äänet sai keveä wienerleike.

Wienerleike on pilattu Nesteiden ja ABC:eiden kammottavilla huonolihaisilla pääosin kuorrutteesta koostuvilla kasoilla. Meidän wienerleike nuijittiin ohuen ohueksi ja sai vain kevyen ripauksen korppujauhoa pintaansa. Oikeasti ihan hirveen hyvää. Lohturuokaa, talviruokaa, lasten lempiruokaa.

Wienerleike ja kaprismuussi

4 hengelle, 40 min

300g possun ulkofilettä
Vehnäjauhoja
1 muna
Korppujauhoja
Suolaa

7 jauhoista perunaa
1 dl maitoa
suolaa
15 kaprista

  1. Valmista muussi: Vesi kiehumaan, lisää suola, kuori perunat, kiehuta 15 minuuttia kunnes kypsiä, muussaa nuijalla, lisää maito, mausta suolalla. Lisää kaprikset.
  2. Leikkaa possun ulkofile neljään noin 1,5 cm paksuiseen siivuun. Nuiji ne lihanuijalla ohuen ohuiksi kahden elmukelmupalan välissä. (jos et omaa lihanuijaa kuten meikäläiset, käytä vasaraa). Kuivaa hyvin talouspaperilla.
  3. Laita pannu kuumenemaan. Levitä lautaselle vehnäjauhoja ja toiselle korppujauhoja, joihin myllystä suolaa ja ripaus valkopippuria. Riko munan rakenne vatkaamalla käsin kevyesti ja kaada kolmannelle lautaselle. Kiepauta lihat ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa, jonka jälkeen käytä korppujauhoissa. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin 1 minuutti. Tarjoile heti.

1 kommentti:

  1. Kiva kun olet taas ehtinyt/ jaksanut kirjata ruokianne. Eli pojat taitaa olla paranemaan päin. Huomasin muuten nyt vastanimimerkkisi - Kosminen Oivallus - aika osuva!

    VastaaPoista